søndag den 17. august 2014

Lake Garda/Monte Baldo for dudes!

En spontan kør-selv-ferie blev arrangeret med familien til Gardasøen i Italien, til en ferielejlighed ved sydenden. Jeg forsøgte at google lidt observationer, men det stod hurtigt klart, at der ikke var meget hjælp at hente; kun lidt notitser om Italienske spurve, Drosselrørsangere og Munke som områdets karakterfugle. Af de omgivende bjerge stod det hurtigt klart, at Monte Baldo var det mest interessante, især hvad angår orkidéer og sommerfugle. Jeg fandt dog ingen præcise anvisninger om noget, så strategien blev microbirding og mindst ét besøg på Monte Baldo - så måtte alt blive en positiv overraskelse. Hermed et udvalg af biodiversitet i området - Monte Baldo slog ikke fejl, med gode obs af Slangeørn, Alpesejler, Alpe-brunkulle, Bakke-gøgeurt, Poselæbe, Erebia ottomana var. benacensis og Dusk-bredpande Carcharodus floccifera.

En Silkehejre kom dagligt forbi og fouragerede i vandkanten.

lørdag den 2. august 2014

Forsommerindtryk

Juni kom næsten kun til at handle om sommerfugle og orkidéer, men lidt fugle blev det da også til. Eneste vellykkede twitch blev efter Lundsanger og Buskrørsanger på Møn. Lundsanger i Klinteskoven er fast inventar hvert år, og med et rekordår for Buskrørsanger måtte der selvfølgelig også lande en på Møn. En tur i pinsen kunne afses med min datter, og Høvblege med sit blomsterflor blev føjet til turplanlægningen.

På grund af et uddannelsesforløb i Slagelse over 2 måneder blev vejen jævnligt lagt forbi Borreby Mose, omend næsten altid kun korte besøg. En klassisk manøvre i Borreby er at luske forbi i bilen med nedrullede vinduer, og så se om ikke en eller anden vader står tæt på. De ynglende Klyder, Rødben og Store kobbersnepper er en sand fornøjelse på denne måde!

Smukt indrammet af bladhanget kunne Lundsangeren på Møn beskues i nogle dyrebare sekunder.

Buskrørsangeren var ikke voldsomt samarbejdsvillig, men kom dog på kortet.